Newsflash

Fernando  was afgelopen week een hit op sociale media, nadat hij zijn Noorse ploegmaat Alexander  op een wel erg opvallende manier aan winst in Gent-Wevelgem hielp. De sprintbom had aan het einde nog weinig in de tank en plaatste zich dan maar aan het wiel van ploegmaat Kristoff. Bij de aanzet van de sprint hield hij vervolgens de benen stil, om zo onder andere  Viviani uit te schakelen

“Maar dit kwam uit de lucht vallen”, is Fernando  eerlijk. “Ik wilde er een lange sprint van maken, langs de linkerkant van de weg. Maar plots kwam er een nieuwe golf langs links en belandde ik in een moeilijke positie. Mohoric deed de deur voor mij dicht en het was einde verhaal. Het plan was dat ik de sprint zou openen en Alexander er vervolgens aan het einde zou uitkomen. Maar een peloton blijft onvoorspelbaar en dus lukte dat niet. Ik had er misschien ook de benen niet meer voor.”

Fernando  in dienst van zijn Noorse ploeggenoot, het is een scenario dat we de komende weken misschien nog wel gaan terugzien. “Als ik in Gent-Wevelgem al niet meer de benen had na een lange sprint, moet ik dat ook niet verwachten na een monument”, is Fernando  realistisch.

“Ik ga mijn best doen om er zo lang mogelijk te blijven aanhangen en veel bij te leren in deze wedstrijden, maar het is duidelijk dat Alexander in dit soort wedstrijden wereldklasse is. Zelfs al zou ik er aan het einde nog aanhangen, dan nog is Alexander normaal gezien sterker. En ik offer me dan gerust voor hem op. Hij heeft in de UAE Tour voorbeeldig werk voor mij geleverd en zal dit jaar ook nog veel voor mij terug doen. Echt, het is een zegen om zo’n lead-out in de ploeg te hebben. Hij is echt sterk en kan goed positioneren. Ik krijg in de Scheldeprijs weer mijn kans.”

Marcato als nieuwe Keisse Vorig jaar kreeg Fernando  zijn vuurdoop in deze Vlaamse klassiekers  Met name Iljo  bekommerde zich het hele voorjaar om zijn Colombiaanse ploeggenoot, in de hoop hem wegwijs te maken in de Vlaamse klassiekers en hem belangrijke lessen te leren. Mist Fernando  niet zo’n figuur bij UAE-Emirates?

“Absoluut. Ik kan moeilijk ontkennen dat Keisse een heel belangrijke rol heeft gespeeld voor mij  Hij kent alle wegen en heeft me heel veel bijgeleerd, daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor. Iljo is zo iemand van wie je weet: als hij voor mij zit, dan kan er mij niets overkomen. Maar goed, ik zit nu bij een andere ploeg en ook hier heb je vergelijkbare figuren. Dit jaar heeft Marco Marcato zich bijvoorbeeld veel over mij bekommerd. Onderschat die jongen zeker niet, maar Keisse was toch echt wereldklasse.”

Webdesign by Web-ITC